Kurš šobrīd ir sezonālākais dārzenis? Tieši tā, kabacis. To cep, sautē un, protams, konservē. Tā nu šodien atradām recepti, kā pagatavot kabaču ikrus, kuru garša nebūs sliktāka kā veikalā pirktajiem.
Sastāvdaļas:
- Kabači – 3 kg
- Sīpols – 1 kg
- Burkāni – 1 kg
- Tomātu pasta – 50 g
- Sāls – 30 g
- Cukurs – 20 g
- Citronskābe – 10 g
- Augu eļļa – 0,5 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Kabači ir jānomazgā un jāizlaiž caur gaļas mašīnu. Dariet to pašu ar sīpolu. Sarīvējiet burkānus.
Lasi arī: 4 augu izcelsmes olbaltumvielu avoti, kas ir garšīgi vegānu proteīna varianti
Kabaču masu lej katliņā un sautē 2 stundas. Tad pievieno sīpolus un burkānus un atstāj visu uz mazas uguns vēl stundu. Pēc tam pievieno sāli, cukuru, augu eļļu un tomātu pastu un visu uz uguns sautē vēl 15 minūtes.
Piepildiet sterilizētās burkas ar ikriem un uzlieciet vāciņus. Ja vēlaties uzreiz ēst kabaču ikrus, droši varat to darīt. Labu apetīti!